Multipel kompetens

Multipel Kompetens - var finns den?

Tänk om det finns mängder av dold kompetens som vi inte ens anar existerar... Den där sorten som uppstår när vi kombinerar nya kombinationer. Den sortens kombinationer som hittills har legat för långt utanför ramarna. Den sortens speciella kompetens som kommer att ta oss in i framtiden med nya insikter.

Det påhittade företaget ”Superpower” har många skickliga experter. När jag frågar ekonomen om ekonomi får jag exakta svar. Och när jag frågar marknadsföraren om marknadsföring får jag marknadsorienterade svar. Men det finns nya sorters frågor som kan ge nya sorters svar. Om jag lägger frågan mittemellan experterna, där ingen är expert - vad händer då?

Där finns ingen given sanning. Där finns något annat. Outforskade svar. Oslipade. Spekulerande. Gissande. Kompetenser mixas. Insikter föds. Möjligheter utvecklas.

Vi kan framkalla nya svar med hjälp av Multipel Kompetens. En förutsättning för att hitta dit är att alla inblandade vill bjuda på sin kompetens, är nyfikna och prestigelösa. OCH att de kan acceptera att det inte finns en given sanning. Svaret skapas tillsammans. Ibland otydligt. Ibland som en ny självklarhet.

Lockar ni fram multipel kompetens där du jobbar? Hur gör ni? Och hur tar det er framåt?