Om anna-karin

Anna-Karin Lingham är varumärkesexpert, föreläsare och skribent. Hon har många års erfarenhet av varumärkesutveckling för både företag och individer. Hennes bakgrund finns i ledande roller inom bl a Axfoodkoncernen, Hästens Sängar och Apotek Hjärtat. Sedan flera år tillbaka driver hon företaget Lingham Enterprise AB, där hon vägleder både organisationer och individer mot starkare varumärken, större arbetsglädje och bättre resultat.  

2013 släpptes Anna-Karins första bok - Visa ditt rätta jag - en handbok för utveckling av det personliga varumärket. Läs mer. 

Anna-Karin är en av grundarna till Engagemangsmodellen TM. Läs mer.

I början av 2018 lanserade Anna-Karin begreppet Ambassador branding. Här finns delat ansvar, men också delad glädje och nytta. Här tar vi vara på kraften i både individ och samarbete. Här finns pengar att tjäna, ökat engagemang, gott ledarskap och äkta arbetsglädje. Anna-Karin har tagit fram ett koncept med processer och verktyg som en naturlig fortsättning på företagets varumärkesresa.

Utbildning

Civilekonom med marknadsföringsinriktning från Uppsala Universitet. Därutöver bl a ledarskap, styrelsearbete, UGL, varumärkesstrategi, NLP, språk, presentationsteknik, försäljning, gruppdynamik, kreativitet mm.

Utmärkelser  

Årets Mentor 2012 och Årets Matrona 2014

SAGT OM ANNA-KARIN

“Anna-Karin är verkligen något så ovanligt som en kreativ själ i en affärsmässig förpackning och som åhörare så tänker jag att man får både och. Anna-Karin brinner för hur vi ska bygga varumärken inifrån och ut med medarbetarna i fokus.”

My Gross, Säljande attityder

"Det blir lätt floskelvarning kring termer som personligt varumärke, identitet och att vara genuin. Men Anna-Karin Lingham får det att bli konkret, bra och tydligt."    

Om Magasin

"I en tid av hets, yta och kortsiktighet träder Anna-Karin in i ett rum eller på en scen och förmedlar lugn, värme och långsiktighet. Det är svårt att inte bli förtrollad av klokskapen och kompetensen när Anna-Karin berättar om varumärken, ambassadörskap och engagemang och den betydelse det har för organisationens överlevnad och utveckling. Hon lyssnar in publiken och ger konkreta råd och verktyg."

                                                       Eva Jarlsdotter, Lean at home

"Jag har deltagit i Anna-Karins workshops, tillsammans med våra företagare, vid ett flertal tillfällen. Hon kan verkligen fånga deltagarnas intresse och engagemang på ett fantastisk sätt. Hon förnyar sig ständigt och håller sig uppdaterad på de senaste trenderna. Våra deltagare består av etablerade företag  som möter nya utmaningar och av relativt nystartade företag som behöver vägledning på sin varumärkesresa. Anna-Karin får alltid högt betyg och alla vittnar om att de känner att de har fått verktyg som de kan jobba vidare med på hemmaplan."

                                          Carin Nises, styrelseordförande Almi Gävle Dala

"Anna-Karin Lingham är en kvinna med fötterna stadigt på jorden. Hon lever och ÄR verkligen sitt varumärke.

Med rötterna i Dalarna och med hjärtat på rätta stället utstrålar hon värme. Hon har en känsla av självklarhet i det hon levererar när hon berättar om det personliga varumärket."

Tegebro Consulting

"Du får människor och företag att blomstra!"

                                                                                         Workshopdeltagare

Anna-Karin är också friluftsäventyrare och konstnär.

mina tio budord

En morgon - när Birgitta Ohlssons tio budord för duktiga flickor nyss hamnat i media - fick jag en fråga av en talarkollega: Vilka budord har du för att nå dit du vill? Efter en stunds eftertanke landade jag med dessa: 

  1. Du ska vara modig och fånga möjligheter.

  2. Du ska vara inkluderande, generös och uppmuntra samarbete.

  3. Du ska vara fokuserad.

  4. Du ska ta vara på dina gåvor.

  5. Du ska vara nyfiken.

  6. Du ska vara både stolt och ödmjuk.

  7. Du ska välkomna dipparna - det är då du blir extra kreativ.

  8. Du ska vara i rörelse, både fysisk och mental.

  9. Du ska våga avsluta för att kunna nystarta.

  10. Du ska vara hoppfull!

Anna-Karin Lingham, varumärkesexpert. Foto: Cristina Tscherning

Anna-Karin Lingham, varumärkesexpert. Foto: Cristina Tscherning